Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2013 » Листопад » 24 » Інтерв`ю.
11:44
Інтерв`ю.
Микола Йоник: 
                                          "Працюємо на перспективу".

 - Завершився новий футбольний сезон. Як Ви оцінете виступи Вашої молодіжки?

    Якщо охарактеризувати загалом сезон - то , думаю, що він був вдалим для нас. Ми стали срібними призерами чемпіонату та вибороли кубок району, який вперше наша федерація проводила цього року серед юнаків. Хоча і на такий результат мало хто сподівався, адже команда до 10-го  туру йшла на 5-му місці.

- Що, на Вашу думку, вплинуло на такий результат?

    Однозначно - постійні тренування, які проводились двічі на тиждень - у вівторок та п`ятницю. Бо без тренувань неможливо досягнути якогось позитивного результату. 

-  Хіба всі футболісти приходили на тренування?

   Чоловік 10 - 14 було постійно. Це приходили хлопчики, які справді хочуть і бажають грати у футбол. А для деяких футболістів, які вже, мабуть, уявили себе великими зірками футбольними, тренувань або взагалі не існувало, або вони приходили через раз. Все починається з дисципліни. Як на футбольному полі так і поза ним. Був один випадок, коли я приїхав з Котиківки велосипедом, бо поламалася машина, а їх зібралось всього 6 чи 8 чоловік. Я їм сказав, що якщо ви, хлопчики, не поважаєте мене, то хоч себе поважайте. Думаю, що мої слова дійшли до футболістів і такого більше не було.

- Можете когось виділити з юнацького складу?

     Звичайно. Це насамперед Микола Михайлик, який вже переріс команду юнаків і більше матчів провів за дорослу команду. Андрій Гордаш, граючи центральним півзахисником, став кращим бомбардиром чемпіонату, забивши 28 м`ячів. Зовсім юний Петро Боднарук теж заслуговує на увагу. Воротар Микола Андріящук.Ну і Степана Буджака та Романа Яремчука теж хотілось би відзначити, але ці хлопці в першу чергу мають бути більш дисциплінованішими. Вірю, що саме ці 4 футболісти, крім Боднарука, можуть сміло грати за дорослий склад наступного року. 

- Які плани у Вас на майбутнє?

   Я вже готую молодіжну команду на наступний рік. Зібрав хлопчиків, які по віку підходять і проводжу на стадіоні тренування. Вже готуємось до наступного сезону. Погода ж сприятлива.

- А як щодо того, що весь тренерський склад "Ясполя" подав у відставку...

   Я мав на цю тему розмову із Президентом клубу - Степаном Степановичем Чижевським . Обговоривши всі "за" і "проти" - ми вирішили надалі співпрацювати. Тому що неможливо за один рік створити команду, яка б дала одразу найвищі результати. Постараємось наступного року виступити ще краще.

- Скажіть, а для чого Вам особисто? Це ж все на голому ентузіазмі.

  Дуже люблю футбол, і дуже люблю працювати із молоддю. І хоча я вже на пенсії, але серед цих хлопчиків відчуваю себе набагато молодшим. Це приносить мені задоволення і наснагу. Сам колись грав за село в чемпіонатах району та області, і це спогади про мою молодість. А потім одружився і прожив все свідоме життя на Миколаївщині.

- Як склалося Ваше футбольне  життя на півдні?

Виступав за команду "Нива" Широкий Лан, яка виступала на той час в чемпіонаті Миколаївської області. Виступала у найвищому дивізіоні області. Це аналог нашої групи "А" чи тепер 1- ша ліга. У 1989 році ми стали чемпіонами області та виграли кубок Миколаївщини. Мені на той час було 37 років і я був граючим тренером команди. 

- І на останок. Як справи із суперкубком?

  Я буквально вчора мав розмову із головою суддівського комітету - Степаном Миколайовичем Никифоруком. Кубок розіграють навесні, але за цими картками, що цього року. 

- Дякую за розмову. Подальших успіхів Вам і Вашій команді.

Дякую.

    
Переглядів: 807 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: