Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2011 » Серпень » 25 » Кубок області. Фінал.
15:41
Кубок області. Фінал.

  

             «Карпати» 3:1 «Яспіль»

24 серпня. Калуш. Стадіон «Хімік». 700 глядачів.

Арбітр: Геренда Євген (Калуш)
Асистенти: Крашенінніков Владислав і Салаш Іван (обидва - Калуш)
4-й арбітр: Золотняк Петро (Калуш)
Інспектор матчу: Овчар Михайло (Калуш)
Делегат ІФФФ: Луцький Василь (Івано-Франківськ)

"Карпати": Раковіца, Гаврилюк, Бужак, Баглай, Ткачук О., Грешта, Гусаковський, Скибінський (Овчар 62), Климус, Огаль, Веретко.

"Яспіль": Борсук, Ольшанецький, Мельничук (Українець 46), Насадик, Бабюк, Гультай, Роже Тібо Муамгюе, Паращій (Тимчук 82), Яремчук, Романчук, Фірсов (Ковцун 79).
Запасні: Синчишен, Сорока,Бойків А.

Попередження: Мельничук 28, Паращій 68.

Голи: Грешта 9, Скибінський 39, Веретко 77 – Роже Тібо Муамгюе 45+2.

                   Обидві команди прибули на стадіон «Хімік», що в Калуші, ще за годину до матчу. А вже за пів години трибуни стадіону почали заповнювати фани обох команд та місцеві вболівальники футболу. Атмосфера на стадіоні була святковою, лунала українська музика. Саме в цей деь Україна відзначала 20 – річчя своєї Незалежності.

                 Поки диктор по стадіону оголошував склади команд, «Карпати» ледь не відкрили рахунок, але Веретко з кута з близької відстані пробив не сильно і мяч став легкою здобиччю Борсука. Коломияни з перших хвилин грали першим номером, намагаючись навязати свою гру супернику. До певної міри їм це вдавалось. Кидалось в очі те, що кожен гравець «Карпат» індивідуально сильніший за гравців «Ясполя», які в перші хвилини матчу надто хвилювались… Саме це хвилювання позначилось на 9 хвилині матчу, коли молодий Мельничук обрізався біля свого карного, а коломияни в один дотик вивели на побачення з Борском Грешту. Тому нічого не залишалось, як обіграти Євгена і відкрити рахунок в матчі. Окрилені успіхом, номінальні господарі й надалі проводили швидкі атаки, хоча гострих моментів біля воріт «Ясполя» не було. Всі удари по воротах приходились «в молоко». Ясенівці лише контратакували, але теж без особливих девідентів для себе. Другий гол коломияни забили зі стандарту. Навіс зі штрафного і Скибінський точно головою відправляє мяч у ворота Борсука. Здавалося, що команди за такого рахунку підуть на перерву. Але іншої думки був новобранець команди камерунець Муамгюе. Роже скористався моментом і вже в доданий арбітром час першого тайму пробив з-за меж карного точно в кут воріт. 2:1 – інтрига в матчі збереглася.

             Не відомо, що Ігор Мельничук говорив своїм підопічним у перерві, але, мабуть, його слова дійшли до підопічних як треба грати у фіналі . «Яспіль» хвилин 15-20 другого тайму практично не випускав «Карпати» з їхньої половини поля. І найлогічнішим завершенням цього тиску була поперечина після удару Фірсова. І хто знає чим би закінчився цей матч, забий Артур гол. Але пішовши всіма силами уперед, ясенівці пропустили контратаку по лівому флангу і в районі кута «шістнадцятки» захисники сфолили на нападнику «Карпат». Саме після цього штрафного і влетів третій гол у ворота «Ясполя». Навіс і чомусь ніким не прикритий Веретко точно головою переправляє мяч у ворота. Після цього «Яспіль» психологічно «підсів», в діях футболістів спостерігався якийсь сумбур. А досвіченіші коломияни могли ще раз вразити ворота Борсука, вийшовши з ним на побачення, але форвард пробив повз Євгена і мяч у лічених сантиметрах покотився повз стійку воріт. Отже, 3:1 – цілком заслужена перемога Коломиї і «Карпати» стають володарями Кубка Прикарпаття сезону 2011 року. З чим ми їх і вітаємо.    Також хочу відзначити в цьому матчі бригаду арбітрів на чолі з Герендою, для якого це був останній матч в карєрі.

        Також вітання команді «Яспіль», як фіналісту цього Кубка. Команда , без перебільшення, створила історію, яка всього за два роки виступів у найвишому дивізіоні Прикарпатського футболу зуміла пробитись до фіналу цього престижного турніру. Не дарма після матчу фани Ясенева Пільного скандували : «Яспіль – молодці!», дякуючи команді за гру. Випадковим цей успіх аж ніяк не назвеш. Нагадаю, по ходу турніру команда пройшла другу команду цьогорічного розіграшу – тлумацьке «Придністровя» в 1/8 фіналу, в 1/4 розіграшу перемогла «Колос» Пядики, а у півфіналі здолала «зірковий» Гвіздець.

Переглядів: 846 | Додав: frau | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 фантік  
адмін пора вже забрати опитування хто виграє Кубок області,цікаво би було опитати хто кращий гравець Ясполя...

2 Hohol  
чекаєм на відео і фото! це велике досягнення,далеко не кожній команді під сили зіграти у фіналі!!!!

1 Адмін  
P.S. З матчу є такоє фото та відеозвіт. Але чесне слово, поки що нема ні часу, ні технічної можливості.

Ім`я *:
Email *:
Код *: