Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2014 » Лютий » 10 » Інтерв`ю.
11:46
Інтерв`ю.
 
Вашій увазі інтерв'ю з президентом "бронзового" призера чемпіонату Городенківщини 2013 року - Степаном Степановичем Чижевським.

- Ви ставили завдання чемпіонства. Не вдалося...

    Так, і головною причиною стала трудова міграція. Гравці змушені їхати на заробітки, це, якщо хочете, специфіка нашого села, і хоча стали чемпіонами за результатами першого кола, потім цей гандикап розгубили. Залишилася половина команди, тож нічого дивного. Не було навіть повноцінних тренувань.

- Ну а Серафинці, навпаки, підсилились.

   І не ким-небудь, а виконавцями із "Пробою". Але і їм дали бій. Тут принагідно хочу привітати і Серафинці, і Чернятин із медалями.

- А як, як колишній президент, розцінюєте те, що наша футбольна легенда зникла з арени напередодні свого 90-ліття?

  Про це навіть неприємно говорити. Адже "Пробій" команда з багатими традиціями. Я про це казав ще раніше, коли президенти учасників чемпіонату району почали платити більше, ніж на область. Гроші псують. Але є і інший бік медалі. Вважаю, що мало би бути хоч трохи отого патріотизму. Футболісти могли дограти тих кілька турів і закінчити чемпіонат. Це ж за свій район! Коли я був президентом, також діставало безгрошів`я. Але я таки дотягнув і залишив команду в першій лізі.

- Ну а вартує наш район усе-таки мати команду в чемпіонаті області?

   Сто відсотків. Не підлягаєжодному сумніву. При чому, вже наступного року.

- Ну, і "Яспіль"" свого часу нюхав пороху...

   І це було правильно. Бо тих 20 юнаків, які грали на рівні області, багато чому навчилися, набрали досвіду, який їм пригодився нині в дорослому складі. Наші юнаки неспроста виграли кубок і стали призерами під керівництвом Миколи Йоника, і вже грають не просто в елементарний сільський футбол. Тож ті села ( а такі є), що мають амбіції до обласного футболу - хай попробують.
   
- Повернемось до чемпіонату. Чи сподобались вам перегони, в яких не було однозначного лідера, як-от в останні роки?

     Це був найкращий чемпіонат. Адже було кілька рівних команд, та й від інших треба було чекати якихось сюрпризів.

- А чи зріс рівень суддівства? Скандалів цьогоріч стало менше.

   Звичайно, помилки були, але вони є і на значно вищому рівні. Особливих претензій немає.

- Тренерський склад подав у відставку. Тренером стане Чижевський?

     Чижевський не може бути тренером (сміється). Тренерський склад буде оновлено. А, може, розглядатимемо свою участь в обласній першості. Не знаю.

- А це вже зовсім загадково.

   Ну так ... Все залежить від спонсорів, яких вдасться залучити взимку.

- Хочете виділити когось із гравців?

   Можу наголосити, що я прихильник того, аби не лише за Ясенів , а й за інші села грали свої хлопці. Чи я не міг докупити виконавців і вибороти "золото"? Міг, але це не мій принцип у чемпіонаті району.
   Персонально виділяти нікого не хочу, бо в нас виходила злагоджена командна гра, за що хочу подякувати всім гравцям. Принагідно зазначу, що до нашого успішного виступу доклався і прес-атше Степан Вінтоник (завдяки йому можна було спостерігати за матчами в режимі он-лайн), і меценати, які долучились до розбудови інфраструктури району,і директор "Парк-Арени" Дмитро Візінський. Ось днями газон було викошено вже на зиму. Так має бути.

- А футбольний майданчик в центрі села реально помагає?

   Звичайно. Діти - від ранку до вечора. А народжуваність в Ясеневі, самі знаєте...
  Ще допомога - готовий, завдяки старанням депутата обласної ради Василя Матійчика, спортзал. За це йому подяка від усього села. А коли є база, то й діти займаються чимось корисним, і результати не забаряться.

- Чи є якісь побажання до роботи районної федерації?

  Думаю, добре нагороджувати і призерів  у комплексному заліку. Без великих призів, бодай грамотами за дві гривні. Але відзначити потрібно, адже такі команди мають майбутнє, це свідчить про потенціал.

                          Ігор Терлецький   Газета "Край" ) 14. 11. 2013 р.
P.S.  Наступного разу вийде інтерв'ю з представниками срібного призера ФК "Колос" Чернятин.
Переглядів: 720 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: