Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2013 » Березень » 13 » Інтерв`ю.
12:31
Інтерв`ю.

Усе про реєстрацію футболістів районного рівня



     Івано-Франківська обласна федерація футболу однією з перших в Україні розпочала реєстрацію футболістів районного рівня в Єдиній базі даних федерації футболу України. Про сам процес заявки, про те, чому не всі райони одразу були заявлені, а також про періоди заявки ми розмовляли з головним спеціалістом Обласної федерації футболу Іллею ФРЕЇКОМ.

— Що в загальному являє собою База даних федерації футболу України?


— База даних ФФУ являє собою єдиний реєстр усіх футболістів, як професійних так і аматорів, юнаків різного віку. Вона веде не лише реєстрацію гравців, а й персональну статистику кожного футболіста.


— Обласна федерація футболу, як відомо, однією з перших почала працювати з Базою даних…


— Так, ваша правда. Івано-Франківська обласна федерація футболу однією з перших почала працювати у єдиному реєстрі гравців, починаючи з 2011 року. А минулого року ще й було зареєстровано 70% районних футболістів. Тобто наша федерація першою в Україні опустилася до найнижчої ланки масового футболу, себто районного.


— А чому одразу не вдалося зареєструвати там усі 100% гравців?


— Справа в тому, що деяким головам районних федерацій вигідно, щоб його район не був внесений до Єдиного реєстру футболістів України. Тобто вони не хочуть дотримуватись трансферних періодів, коли можна заявляти футболістів, а також допускають свого роду професійних футболістів на аматорський рівень, легіонерів і т.д. Можливість дозаявки протягом сезону за певну якусь винагороду – це для них важливіше, аніж порядок у власному чемпіонаті.


— А як гравцеві з професійного рівня перейти на аматорський? І яким чином це відображається у Базі даних?


— Гравець втрачає статус «професіонала» по закінченню 30-денного терміну з моменту останнього матчу на професійному рівні, якщо гравець розірвав контракт з клубом. Тоді в Базі даних зникає позначка, що гравець має контракт і після 30-ти днів його можна заявити за будь-яку аматорську команду.


— Відомо, що на теренах Івано-Франківщини є кілька гравців-легіонерів. Яким чином відбувається їхня заявка?


— З цим теж немає жодних проблем. Футбольний клуб пише офіційну заяву в Комітет із питань трансферів футболістів ФФУ на українській та англійській мовах, в якій вказує прохання надати Міжнародний трансферний сертифікат для заявки гравця. Якщо ж футбольний клуб не є офіційно зареєстрований, то цього листа надсилає федерація футболу. На протязі 30-днів ФФУ реєструє даного футболіста.


— А як загалом відбувається процес заявки команди?


— Команда, котра має бажання виступати в чемпіонаті надає заявковий лист вказаного зразка, котрий завізований лікарем, а також документи на кожного гравця. І після цього комп’ютер автоматично формує Паспорт футболіста та заявковий лист. Процес заявки займає близько 10-20 хвилин.


— Куди діваються старі паспорти футболістів?


— Якщо гравець не змінює команду, то новий документ йому не видається, а старий має ту ж саму силу, що й новий.


— Чи можливо підробити такий документ?


— В обласному футболі, на щастя, таких випадків ще не було. Тим паче, всі один одного знають і ризикувати ніхто не буде. Хоча, такого варіанту не виключаю. Все-таки із сучасними можливостями це не складе великих труднощів.


— Відомо, що районні федерації цього року матимуть змогу заявляти команди на місці. 


— Так, вже з цього сезону кожна районна федерація буде мати доступ до Бази даних свого району. Щоправда нових футболістів, котрі ще не внесені до Єдиного реєстру доведеться реєструвати в Обласній федерації.


— Яку відповідальність несуть представники команд, якщо вони втратили паспорт футболіста?


— Згідно з регламентом обласних змагань представник команди, котрий втратив паспорт гравця своєї команди, сплачуватиме грошовий обов’язковий внесок.


— І яким чином гравець отримуватиме новий документ?


— Представник команди писатиме заяву про втрату паспорта футболіста, після чого гравець отримуватиме новий документ.


— Як ведеться облік попереджень та голів Базою даних?


— Після внесення протоколу арбітра База даних автоматично вираховує гравців, котрі пропускають наступний матч чи займають перше місце у списку бомбардирів. Все це відбувається в он-лайн режимі і кожен охочий може слідкувати за цим на сайті ФФУ.


— Що дала робота з Базою даних для ІФФФ? Чи спростився процес заявки?


— Так, звісно, спростився. Якщо раніше на заявку однієї команди йшло близько 4-5 годин, то тепер це всього лише кілька хвилин. Крім того, маємо реєстр всіх гравців, що дає можливість контролю пересування футболістів, а ще вся статистика відображається на сайті федерації футболу України. Тобто, є вже прозорість і це унеможливлює процес будь-яких махінацій з рапортом арбітра чи заявкою.


— В які періоди часу футболіст може здійснювати перехід з однієї команди до іншої в сезоні 2013 року?


— Для Івано-Франківщини визначили два періоди: це з 1 березня по 20 травня і з 1 по 31 серпня.

Денис РУДНИЦЬКИЙ, газета «Матч».

Переглядів: 869 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 zik  
Хлопці а шо вам мішає бігати на великому полі?

3 футболіст  
Хто буде представляти наше село. Що чути за турнір проякий написав оглядач? Вже хочеться побігати на великому полі а не на майданчику.

2 оглядач  
Ось такі коменти я вичитав на порталі "Городенківщина спортивна". Що ще чути за великий футбол?

пірло коментує:
12.03.2013 о 20:08

Вовк що про великий чути??

вовк коментує:
12.03.2013 о 23:48

У четвер о 10 -00 будуть збирати представників,і роздамо заявочні документи..так що збирайти дві фотографії і копію паспорта до 5 квітня заявки 8 жеребкування кубка є вже графік заявки команд хто невстигне неграє…так що поспішіть.дозаявок небуде….

1 оглядач  
Адмін, чи буде проводитись турнір "Городенківщина спортивна"?

Ім`я *:
Email *:
Код *: