Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2012 » Листопад » 5 » Інтерв`ю.
16:57
Інтерв`ю.
Василь Білоокий: " Зустріч із друзями була незабутньою".

- Василю, вболівальникам із стажем, мабуть, буде цікаво, де ти зараз проживаєш? Чим займаєшся?

- Проживаю неподалік столиці, в райцентрі Василькові Київської області. Маю дружину та виховую прийомну дочку Яну. Футбол вже давно закинув, лише цікавлюсь по телевізору та інколи їжджу до Києва на матчі за участю "Динамо", як от недавно був на матчі Динамо-Металіст. А в повсякденному житті займаюсь ремонтами. 

- Як тобі рівень нашого чемпіонату?

- Однозначно, рівень зріс. І це дуже добре. До Динамо і Шахтаря додались Дніпро і Металіст. І якщо кияни в останній період показують не вельми красивий футбол, то на ігри за участю Шахтаря, Дніпра та Металіста просто любо дивитись. Отримую справжнє задоволення. 

- Чи цікавишся обласним та районним футболом?

- Обов`язково. Всю інформацію спочатку дізнавався від друзів по телефону. Відколи дізнався про сайт Ясполя - є його постійним відвідувачем. Приємно почитати про виступи рідного села в чемпіонатах області та району.

- Як сам оцінюєш ці виступи?

- Приємно, що село має одразу дві команди в чемпіонаті області та району. Але дуже шкода, що на область грає мало місцевих футболістів. Все вирішують фінанси... Якщо б ми у свій час мали таке фінансування, то ми б "порвали" область... Я, звичайно, жартую, але грали свого часу ми не за гроші, а за честь рідного села. Такі були часи... 

- За які команди ти виступав на протязі своєї кар`єри?

- Всіх, напевно і не перерахую... Крім Ясенева , виступав за городенківський "Пробій", заліщицький "Дністер", в чемпіонатах Львівської Та Тернопільської областей за Новояворівськ та Мостиська відповідно. Також став чемпіоном Дніпропетровщини.

- Ти став ініціатором турніру ветеранів.

- Дійсно, хотів зібрати всіх тих, з ким грав у головній команді району. На жаль, з різних причин приїхало не багато. Але поганяли трохи м`яча, згадали молодість. Зіграли товариський матч. Так що турніром назвати це важко.

- Кого б ти назвав кращим футболістом району за всю її історію?

Однозначно Івана Боднарука з Чортівця. Це була людина з великої літери у футболі. Іван міг зіграти на будь-якій позиції. Шкода, що його рано не стало. Це був приклад для наслідування. 

-Як ти оціниш із погляду сьогоднішнього свої виступи?

-Думаю, не мені судити, а вболівальникам, хоча вважаю, що я був не поганим півзахисником. За своє життя я забив, мабуть, 5 голів, зате 90 % голів забивалось з моїх пасів.  Я дуже не люблю у футболі "фраєрів" і самолюбів, а тому грав для людей. Футбол завжди приносив мені задоволення. Пригадав один матч, коли я виступав за Пробій, а в Серафинцях проходило дербі - Серафинці-Ясенів. Після першого тайму наші програвали 2:0. Не міг цього стерпіти і почав у перерві переодягатись. Не допомогли навіть вмовляння представників Пробою, мовляв, не виходь, бо не отримаєш зарплату. Вони ніяк не могли тоді зрозуміти, що грав я в Городенці не за гроші, хоча і отримував їх як і всі решту, а за любов до футболу. Футбол для мене - це було моє життя. Я жив цим. І в другому таймі згаданого мною матчу Ясенів спочатку скорочує рахунок, потім зрівнює і за 5 хвилин до кінця матчу забиває третій гол. Ми перемогли 3:2 і всі три голи були забиті з моїх пасів. Після матчу вболівальники нас в прямому значенні слова на руках виносили з поля. І таких матчів за своє життя можна пригадати безліч. 

- Що побажаєм нашим відвідувачам сайту?

- Усім бажаю тільки перемог. Як на футбольному полі так і в повсякденному житті. До зустрічі! 


Переглядів: 780 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Іван  
Якшо я не помиляюся то Заліщики грали в той час у 2 лізі чемпіонату України.

3 001  
Привіт Асюнь! Частіше приїзди додому!

2 yasen  
Кажуть старші люди, що Білоокий дуже гарно грав. А ще любив "сіточку" комусь дати, тобто проштовхнути м'яч між ногами суперника. Це траплялось по 2-3 рази за гру.

1 Chex  
Asjunj forever!

Ім`я *:
Email *:
Код *: