Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Інтерв`ю
14:10
Інтерв`ю

Обидва президенти ФК " Яспіль " - Степани - Чижевський та Щербанюк радо погодились на інтерв`ю для нашого сайту і розповіли про стан та перспективи команди у новому році .

1) Як ви оцінюєте виступ команди у минулому році ?

Ч. С. - Оцінюючи виступ «Ясполя» в сезоні 2010 року можна сказати наступне: вперше у своїй історії ми грали на такому високому рівні. Перед початком сезону завданням для команди було увійти в чільну десятку. Як бачимо з підсумкової турнірної таблиці – 13 місце – воно не виконане. Хоча засмучуватись і зупинятися на цьому ми не будемо, а рухатимемось уперед .

Щ. С. – На виступ команди вплинуло багато чинників . Попри всі негативи, які були , хочу відзначити , що в окремих матчах «Яспіль» зіграв просто чудово , показавши при цьому жагу до боротьби і змістовну гру .

2) Які плани на наступний футбольний сезон ?

Однозначно гратимемо в 1 лізі чемпіонату Івано – Франківщини . Надіємось , що цього футбольного сезону ми будемо міцним середняком …

3) Чи збережеться склад команди минулого року ? Чи будуть залучатися нові футболісти ?

Щ . С . - Склад команди збережеться на 50 % . А нові футболісти обов`язково залучатимуться .

4) Можете назвати прізвища ? Хто ці люди ?

Ч .С . – Поки що – це таємниця … ( Сміється ) . А якщо серйозно , то ближче до початку сезону ці прізвища будуть озвучені. Наразі тренером команди Візінським Степаном Григоровичем ведеться селекційна робота .

5) Багато нарікань з боку футболістів і вболівальників на те, що в команді мало місцевих. Чим поясните цей факт ?

Ч . С . – Я неодноразово з цього приводу вже висловлювався в приватних розмовах . Скажу так : безумовно Ясенів Пільний – футбольне село з багатьма футбольними талантами . Такі футболісти як Матієк , Яремчук , Келець , Петрівський , Савчук , Никифорук , Струтинський , Чупрун та інші можуть виступати на такому рівні . Але тут є друга сторона медалі . Всім далеко за межами району відомо , що з села щорічно виїздить на заробітки велика кількість людей . Не виняток складають і деякі з перелічених мною вище хлопці . Якщо він зіграв 2 – 3 матчі , потім поїхав на 2 – 3 місяці на роботу , відповідно втратив спортивну форму . Відповідно змушений сидіти на лаві запасних . Тому що чемпіонат області і району – це дві великі різниці .

Щ . С . – Можу запевнити усіх ясенівських футболістів , які мають бажання грати за «Яспіль» , що двері до команди відчинені кожному . Приємно , що хлопці хочуть грати , уже набирають спортивну форму . Хоч на дворі зима , але тренування проходять майже щодня . Всі бігають кроси , вправи з м’ячем , двостороння гра . Але хто не складе конкуренцію , матиме можливість виступати чемпіонаті району .

6 ) До речі, про своєрідний фарм-клуб під назвою «Яспіль – 2», який минулого року грав у чемпіонаті району. Чи не краще було б юридично це оформити ?

Ч . С . – Ми не юридична організація . Хоча заступник голови районної федерації футболу Барик пообіцяв вирішити це питання з фарм – клубами …

Щ . С . – Прикро за минулий сезон , коли ясенівські хлопці не мали права грати за своє село в чемпіонаті району , бо були заявлені за «Яспіль» , але у час перерви в обласному чемпіонаті чи коли футболіст пропускає гру через якісь причини , думаю він має право грати за своє село . Думаю над цим питанням треба попрацювати . Візьмімо « Прикарпаття» , яке виступає в 1-й лізі чемпіонату України і має дублерів в чемпіонаті області . Так от, у складі « Прикарпаття -2» проти «Ясполя» минулого сезону вийшло одразу 5 футболістів основи .

7) Декілька слів про спонсорів та всіх тих , хто причетний до команди.

Хочеться висловити щиру подяку за підтримку команди районній державній адміністрації , Щербанюку С. М., Чижевському С, С., Книгницькому В. І., Візінському М. М., Візінському І.С.,Олексюку С. В., Болотенюку С.В. та В.В., Фейгеру Л. , Йонику М. Ю. та депутату обласної ради Матійчику В. В . Це все наші спонсори . Також окрема подяка начальнику команди Йонику І., тренеру Матієку П., тренеру юнаків Візінському М. Г., директору стадіону Візінському Д.

8) Давайте поговоримо про стадіон, на якому грає свої домашні матчі «Яспіль». Приємно, що в минулому році «Парк-Арену» визнано найбільш відвідуваним стадіоном в області ( в середньому 537 глядачів за гру ). Чи буде вдосконалюватись інфраструктура стадіону ?

Ч. С. - Стадіон конче необхідно довести до ладу . Хоча за два роки силами спонсорів там дійсно багато зроблено . Відремонтовані роздягальні та суддівська , встановлені душові , встановлені лавочки для сидіння . Хоча треба ще додатково їх встановити , адже не всі охочі мають можливість сісти . Пообіцяв нам 300 пластикових сидінь депутат облради Василь Матійчик .

9) І наостанок : де і як готуватиметься команда до нового сезону ?

Щ. С. -  Наразі в районі триває комерційний турнір з футзалу , де в різних командах виступають футболісти "Ясполя" . А з 26 лютого по 6 березня , як і минулого року , плануємо взяти участь у традиційному турнірі "Кубок Підгір`я". Там і визначимось із складом команди на сезон .

Переглядів: 877 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: