Офіційний сайт ФК "ЯСПІЛЬ"

Головна » 2013 » Травень » 17 » Чемпіонат району. 3 тур.
10:44
Чемпіонат району. 3 тур.
19 травня 2013 року. Торговиця. Стадіон "Колос", 200 глядачів.




                ФК Торговиця 1-2 Яспіль

Суддя: Федишин Федір (Чернятин)

Голи в Ясполя: Матієк (57 та 64 хв.)

Ясенів Пільний: Цьомпела, Муляк, Сливка С., Матієк, Бондарук, Струтинський, Савчук (Книгиницький), Яремчук, Лабач (Сливка М.), Ярош, Перегінець.

Запасні: Візінський, Матієк М., Матіїв, Михайлик.

       У третьому турі "Яспіль" мав непростий виїзд до Торговиці, яка в першому турі здолала на виїзді недавніх суперників ясенівців - чернятинський "Колос". Наперед забігаючи, можна сказати, що гра вдалася. Боротьба за кожний клаптик поля точилася до останніх секунд матчу. Численні глядачі побачили видовищний і безкомпромісний футбол у виконанні обох команд. Хоча початкові хвилини зустрічі виявились дещо сумбурними. Але поступово гості заволоділи ігровою ініціативою. Небезпечні атаки виникали біля воріт "Покуття" раз-по-раз, але до завершального удару ніяк не доходило. Всі удари по воротах приходились вище воріт. Аж в середині першого тайму молодий нападник "яспільців" Перегінець потужно "вистрілив" з-за меж карного у прямісінький кут воріт і кіпер господарів у карколомному стрибку перевів м`яча на кутовий. Ще одним стовідсотковим моментом не скористався Яремчук. "Покутяни" теж мали нагоду для взяття воріт, але вийшовши віч-на віч з Цьомпелою, нападник господарів не зумів влучити у рамку воріт. Глядачі все ж побачили забитий гол до перерви. Після подачі з кутового Бондарук забиває, але арбітр відміняє його через напад на воротаря. 
     Другий тайм був ще більш насиченим на події. Просто тотальна перевага "Ясполя", що призвела до взяття воріт. Швидкісні нападники гостей Ярош та Перегінець своїми переміщеннями з краю на край просто заплутали оборону господарів і ті почали часто фолити. В одному з таких епізодів суддя призначив штрафний удар метрів з 25 від воріт в районі кута карного майданчика, і після фантастичного удару Матієка м`яч за неймовірною траєкторією влітає у дальню дев`ятку. Після цього на полі була вже лише одна команда - "Яспіль"! Окрилені успіхом, гості задали такий темп, що просто диву даєшся, як можна в таку спеку так себе віддавати грі. В окремих епізодах гості просто у стилі "аля Барселона " просто на шматки розривали оборону "Покуття". Гра в один дотик, швидкі переміщення, удари по воротах з будь-якої дистанції. Невдовзі Матієк забиває другий гол-близнюк з того самого місця. 2:0 - здавалось, що рахунок буде розгромним. Адже гості створили більше  моментів, ніж за останні чотири матчі разом узятих. І реалізуй їх, рахунок міг би бути двозначним... Важко навіть когось виділити зі складу. Всі зіграли просто чудово. Відчувалась командна гра. А пропустили гол під завісу  зустрічі. В одній із нечисленних своїх атак нападник Торговиці навісив і ніким не прикритий Інший форвард головою замкнув передачу .Практично це була чи не єдина помилка в захисті гостей. Отже, 2:1 на користь "Ясполя". Рахунок взагалі не по грі, але тим не менше, результат є і що найголовніше є гра, на яку так сподівались ясенівські вболівальники.
       Наступної неділі наша команда пропускає тур. Можливо, зіграє товариський матч. Тож слідкуйте за нашими повідомленнями.

Юнаки - 4:2 Голи: Яремчук Р., Гордаш А. (з пенальті).

    
Інші матчі 3 туру: 

"Колос" Чернятин— "Скали" Чортовець  - 8:0 (4:0)
ФК Котиківка — Ураган Вербівці - 0:2 (2:3) 
"Стиль-проект" Топорівці — "Каменяр" Серафинці - 0:5 (7:1)
"Дністер" Лука— "Олкор" Ол.-Королівка  - 1:3 (0:1)
ФК Колінки — "Ураган" Воронів - 1:1 (6:1) 
ФК Семенівка — вих.
 



Переглядів: 1183 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 11
11 оглядач  
Ось як описав матч юнаків торговицький уболівальник:
«Яспіль» убитий покером Віталія Андріянова» — з таким захватом повідомляє сайт ФК «Торговиця» (http://​vk​.com/​c​l​u​b​1​8​2​3​0​5​8​1). І, попри детективний стиль заголовка, автор Федір Грицюк перебільшує хіба що в плані образності, бо в останньому матчі чемпіонату району серед юнаків Торговиця — Ясенів Пільний (4:2) головним героєм став саме найкращий юний бомбардир господарів Віталій Андріянов. Він зробив так званий покер, забивши далеко не слабким суперникам аж чотири голи у ворота суперників. При тому коментатор відзначає чудову гру захисників суперників. «Грали чудово, ось тільки надмірні емоції призвили до двох вилучень наприкінці матчу», — констатує автор.

То більше, ще раніше торговицькі юнаки принизили на їхньому полі (!) торішніх чемпіонів — «Колос» (Чернятин) — 5:1. Як не дивно, Чернятин поступився за всіма статтями, тож мимоволі згадалися торішні не найкращі спогади про гру. Юнаки Торговиці поступилися ровесникам із рахунком 0:1, та біда в тім, що наприкінці матчу боковий суддя не зарахував чистий гол Торговиці у ворота гостей. Ось так торговицькі юнаки опустилися на друге місце в чемпіонаті району, хоч упродовж турніру постійно лідирували. Тепер же гідно відплатили, а два м’ячі у ворота кривдників забив Віталій Андріянов. Тепер після двох матчів на рахунку найвлучнішого голеадора чемпіонату району серед юнаків — уже шість забитих м’ячів. А, як пам’ятаємо, торік в активі Віталія було, небагато — немало, 36 голів! Це означає, що юний бомбардир свою вправну справу знає досконало, й цьогоріч додержуючи звиклого курсу до чужих воріт.

Тим часом, нагадаємо, що, за підсумками минулого сезону, Віталій Андріянов удостоївся почесної відзнаки, м’яча, від щирого мецената з-​за океана пана Мирослава. Та пам’ятаєте, як було незручно перед краянином, коли з правдами й неправдами довелося встановлювати бодай приблизний бомбардирський рейтинг. І було б не прикро, якби самі не бажали брати на себе зайвий клопіт. Навпаки, прислухаючись до наполягань наших відвідувачів, ми просили тих чи інших компетентних осіб, аби, врешті-​решт, запровадити і в себе бомбардирський рейтинг. Як це роблять в обласному чемпіонаті, чи навіть у деяких районних першостях. Вочевидь, це — не забаганка, навіть не модна колись гласність, а, найперше, рівень чемпіонату. Відтак скрізь і всюди по світах це — не лише важливий елемент змагальності, але й, що не менш цінно, привертає увагу простих шанувальників гри мільйонів.

Чому це у нас не виходить так, як у цивілізованому світі? Головне, по-​перше, в тому, що в нас фатально не вистачає власне суддів, тому на передній план виходить об’єктивність арбітражу і реальний результат матчу.

— Пробували, і не раз, узагальнювати актив бомбардирів, — з’ясовує ситуацію компетентний експерт. — І що, як правило, виходить? Сам беру участь у матчі, знаю достеменно, хто забив голи, а наступного дня в протоколі читаю зовсім інше. Чому так відбувається — багато попросту даремно говорити. Але в такому разі дурити людей — це не діло. Ліпше було б, якби місцеві учасники ігор самі вели рейтинг бомбардирів і відповідно повідомляли на своїх сайтах (якщо вони є), або безпосередньо на ваш портал. Хто-​хто, а вони однозначно не занесуть у графу помилковий пункт, чи навіть просто «для галочки».

Як не прикро, але з цим важко не погодитися. Всеціла компетентність, відповідальність, скрупульозність і багато іншого навіть у футболі, навіть у веденні обліку бомбардирів мають важливе значення. Що ж до нашої можливості, то, як бачите, вони обмежені голими власне результатами. Та й то, з огляду на оперативність, особливо в другій підгрупі, — з певним скрипом. Але не знімаємо з порядку денного комп’ютерний облік бомбардирів — бодай команд дорослих першої ліги. Причому, це не так вже й нездійсненно, якщо зважити на те, що майже всі першолігові команди, за незначним винятком, чи в «укозі», чи «ВКонтакті» мають сайти, прив’язані безпосередньо до рідних ФК. Але взяти дані про авторів голів можна лише в небагатьох — сайтів ФК «Яспіль», ФК «Колос» (Чернятин, Роман Барик) і того ж ФК «Торговиця» (Федір Грицюк), завдяки якому й з’явився цей матеріал. Іншою справою було б, якби всі так розповідали про свої команди! Тоді, може б, і ми подавали повнішу інформацію про районний футбол, принаймні не менше, аніж про обласний.

10 Ronaldo  
А що з Чортівцем граєм у четвер?

9 Ronaldo  
Відвозили ми тарганів по повній програмі.

8 Адмін  
Сьогодні на тренуванні говорив з президентом клубу. Скоріше за все, що і з Чортівцем перенесемо гру на середу - четвер, бо 2 червня випускний вечір у школі.

7 Футболіст  
Коля будем старатися. Просто гра на гру не попадає. Візьмем вчорашній матч. Торговиця виходила сам на сам і не забила а залетів зовсім нелогічний гол. Це футбол він непередбачуваний.

6 Горобчик  
Пацани вас поки батогом не підженеш то не будете грати нормально. Молодці, вітаю нас усіх з прекрасною грою. Бажаю щоб в усіх матчах була така гра як учора. Навіть якби ви вчора програли ніхто би вам слова поганого не сказав тому шо ви всі боролись і старались усі 90 хвилин. З повагою горобчик із теплих країв.

5 ПАТРІОТ  
Гра дуже сподобалась особливо командні дії ніхто не випадав з гри.Видно малюнок і розуміння футболу так тримати.Когось виділити дуже важко якщо працюють усі .Хотів подякувати хлопцям за красиве видовище.Хотілось би побачити таку гру і на Парк-Арені у виконанню нашої команди.Успіхів вам хлопці.

4 Кар кар  
Шось горобчика не чути з його коментарями. У рот води набрав чи відлетів у теплі краї.

3 zik  
Оце гра просто бомба. Я дивився футбол коло торговецького болільника. Йому хтось подзвонив і питав як футбол. Він сказав шо Ясенів грає як Барселона а наші навіть не розуміють шо з ними є.

2 Адмін  
4:2. Гра закінчилась.

1 Адмін  
Юнаки - 3:0 (перерва).

Ім`я *:
Email *:
Код *: